,,Muzikiniai gruodžio burtai” – cirko studija „Šypsena”
.
Energingi, ištvermingi, lankstūs ir linksmi cirko studijos „Šypsena” mokiniai kartu su mokytojais Violeta Šeršneviene ir Vladu Šeršniovu gruodžio 20 d. pakvietė tėvelius, mamas, sesutes ir broliukus į šventinį renginį „Muzikiniai gruodžio burtai”.
Gausūs plojimai ne kartą aidėjo salėje. Žiūrint į mažuosius ir vyresnius atlikėjus atrodo, kad viską lengva atlikti.
Nors nebandėme, bet žinome, kad tai ilgalaikių treniruočių dėka, o gal kalti burtai.

.
   

.

  

   
.

„Kalėdų belaukiant”
.
Gruodžio 16 d. šventinė popietė „Kalėdų belaukiant” – tai dainavimo, fortepijono, smuiko, gitaros, teatro, šokio, cirko pasirodymai, palydėti šypsenų, aplodismentų, susižavėjimo šūksnių. Teatro studijos mokytojas Saulius Čėpla šventinės popietės metu ne kartą atkreipė dėmėsį, kokie šaunūs, kūrybingi ir darbštūs mūsų mažieji ir vyresnieji mokiniai. Mokytojai pastebi kiekvieno unikalumą ir džiaugiasi mokinių pasiektais rezultatais.
Kalėdiniai simboliai, mandarinų kvapas, sniegas ir šaltesni orai primena apie šventes.
.
 
.
.

   
.

.
Piešinių paroda „Gyvūnėlių maldos”
.
Poetinei inscenizacijai „Nojaus arka“ pagal Carmen Bernos de Gasztold knygą „Maldos iš Nojaus arkos“ (režisierius ir teatro studijos mokytojas Saulius Čėpla) Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro dailės klasių mokiniai piešė gyvūnus.

Spalvingi, šmaikštūs, nustebę ir besišypsantys gyvūnai pasipylė tarsi iš gausybės rago, todėl mokytojos Lina Ringelienė, Kristina Daniūnaitė, Lana Baglikovaitė, Gražina Škikūnaitė parengė šventinę parodą „Gyvūnėlių maldos”.

 

 

Choreografijos mokyklos „Nuotaika” kalėdinis renginys

Gruodžio 12 d. Vilniaus mokytojų namų scenoje vyko choreografijos mokyklos „Nuotaika” kalėdinis renginys. Scenoje puikiai pasirodė mažiausios ir vyresnės šokėjos. Klasikinė muzika, atlikėjų kostiumai ir šokiai sukūrė ypatingą vakaro nuotaiką žiūrovams.

 

 

 

„Prakartėlių dirbtuvės”

Gruodžio 14 d. mažus ir vyresnius į atvirą pamoką „Prakartėlių dirbtuvės” pakvietė taikomosios dailės mokytoja Lina Ringelienė. Ji supažindino su prakartėlių istorija, simbolika. Mažieji ir vyresni mokiniai lankstė, piešė ir sukūrė prakartėles.
.

   

   

 

.

,,Muzikiniai gruodžio burtai” – gitaros ir smuiko klasės šventinis renginys
.
Gruodžio 9 d. vyko „Muzikiniai gruodžio burtai” – šventinis styginių instrumentų klasės mokinių renginys.
Noras pažinti instrumento savitumą, atkaklumas ir kantrybė – tai savybės, kuriomis pasižymi smuiko mokytojos Viktorijos Žustautienės ir gitaros mokytojo Aleksandr Liutvinskij mokiniai. Jaukus vakaras, kurio metu klausytojai paniro į smuiko ir gitaros melodijas, o atlikėjai sulaukė gausių aplodismentų.
.

   

   

   

   


,,Muzikiniai gruodžio burtai” – dainavimo ir fortepijono klasės šventinis renginys

Gruodžio 8 d. Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centre vyko dainavimo ir fortepijono klasės renginys ,,Muzikiniai gruodžio burtai”. Įvairius muzikinius kūrinius atliko vokalinis ansamblis, solistas ir jaunieji pianistai. Šventinė nuotaika vyravo viso renginio metu. Turiningai praėjo pirmasis mokslo metų pusmetis mokiniams ir jų mokytojoms Jūratei Sereičikienei ir Daliai Lapienienei.

.

.

 

 

 
.
 „Nojaus arka“
.
Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre lapkričio 25 d. vyko šventinis nacionalinio mokinių ir jų mokytojų keramikos darbų konkurso „Aš ir tu – vieno kraujo“ laimėtojų pagerbimo šventė. Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro mokiniai ir jų mokytoja Svetlana Baglikova pateikė keramikos kūrinius šiam konkursui, kuris buvo skirtas gyvūnų gerovės metams.
Šventinio renginio metu teatro studijos mokiniai atliko poetinę inscenizaciją „Nojaus arka“ pagal ispanų poetės Carmen Bernos de Gasztold knygą „Maldos iš Nojaus arkos“ (režisierius ir teatro skudijos mokytojas Saulius Čėpla).
Inscenizaciją puikiai papildė Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro dailės klasių mokinių piešiniai (mokytojos Lina Ringelienė, Kristina Daniūnaitė, Gražina Škikūnaitė) su spalvingais gyvūnais.
.

   

   

   

Piešinių paroda „Vaikystė”

Lapkričio 24 d. Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centre su mokytoja Arūne Ščiupokaite atidaryta paroda „Vaikystė”. Dailės terapijos mokinių kūriniuose spalvomis ir pustoniais išreikštos įvairios nuotaikos, skirtingomis piešimo technikomis perteiktos įdomios istorijos vandenyje, miškuose, keliuose ir kalnuose. Parodos autorių amžius nuo 5 iki 16 metų.

  

 

   

Apsilankymas parodoje „O, imago!”

Knygos mus lydi nuo pat mažumės, atmintyje ilgai išlieka pasakų tekstai ir spalvingos iliustracijos.
Lapkričio 7 d. dailės studijos mokiniai kartu su mokytojomis Kristina Daniūnaite ir Lina Ringeliene galerijoje „Kairė-dešinė” aplankė iliustracijų parodą „O, imago!”. Parodoje eksponuojamos šiandieninių autorių iliustracijos, perteiktos naujais raiškos būdais, netradicinėmis kompozicijomis ir netikėtomis siužetinėmis linijomis.
.

   


Apsilankymas LRT televizijos studijoje

Kaip reguliuojamos vaizdo kameros, apšvietimas studijoje, kokie operatorių veiksmai, kokios dekoracijos, kiek laiko tęsiasi vienos laidos filmavimas – visa tai įdomu ir vaikams, ir suaugusiems.

Videomeno studijos mokytoja Gintarė Rakickaitė-Klimienė kartu su mokiniais lapkričio 3 d. aplankė LRT televizijos studiją, kurioje buvo filmuojama vaikams skirta laida. Puiki pažintis ir įdomi patirtis.

 

 


„Margaspalvė puokštė mokytojams” 

Spalio 6 d. šventinės popietės ,,Margaspalvė puokštė mokytojams” metu Centro auklėtiniai dovanojo mokytojams šaunų koncertą, nuoširdžios padėkos ir pagarbos kupinus žodžius, eiles, palinkėjimus. Šventės dalyviai klausėsi mažųjų ir vyresniųjų mokinių išraiškingų dainų, fortepijonu bei smuiku atliekamų muzikos kūrinių, stebėjo cirko studijos „Šypsena” atlikėjų įspūdingus ir nuotaikingus pasirodymus.

Jaukus ir kupinas šiltų emocijų renginys. Ačiū dalyviams, mokytojams ir žiūrovams, kurie pasirodymus palydėjo gausiais aplodismentais ir nuostabos kupinais žvilgsniais.
.

   

   

Naujus mokslo metus pradedame „Atvirų durų dienomis”
.
Pasitinkame naujus mokslo metus optimistiškai nusiteikę, kupini energijos. Nekantriai laukėme naujokų ir jau lankančių mūsų Centro veiklas mokinių.
Naujai užsiregistravusius mokinius kvietėme rugsėjo 2–16 d. į „Atvirų durų dienas” Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centre (Švitrigailos g. 6).

.

.
„Skinijos” kojinaičių konkursas
.
Pavasarį  „Skinijos” organizuotame konkurse už netikėtą kūrybinį sprendimą pažymėti 4 Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro mokiniai. Iš viso pateikėme 15 dailės, muzikos klasių mokinių darbus.
Sveikiname mokytojas Liną Ringelienę, Gražiną Aleksandrą Škikūnaitę ir jų kūrybingus mokinius:
Emiliją Daukšaitę-Rakauskaitę, 13 m., „Cirko varlė”, Žemyną Deniušaitę, 10 m., „Kosmo katės”, Vėją Klimantavičių, 8 m., „Piratų žaidimas”, Dariną Šestel, 9 m., „Pasivaikščiojimas”.
Apdovanojimų ceremoniją „Skinija” planuoja 2022 m. spalio mėnesį.
.

Baigiamųjų pažymėjimų įteikimo šventė
.
Birželio 8 d. į baigiamųjų pažymėjimų įteikimo šventę susirinko mokiniai ir jų artimieji. Renginį pradėjo teatro mokytojas Saulius Čėpla. Muzikinį kūrinį atliko Vasarė Lapienytė, cirko numerius – Eva Voitovič, Joana Sabaliauskaitė.
Direktorė Jūratė Sereičikienė padėkojo mokytojams už kūrybiškumą, kantrybę ir puikius mokinių, baigusių ilgalaikes muzikos, dailės, fotografijos, videomeno, cirko programas, rezultatus. Šiemet ypač ryškiai pamatėme, kokie individualūs, savarankiški ir tikslo siekiantys mažieji ir vyresnieji mokiniai.
.

   

  

   

.

Parodos „Fotovėjai’ atidarymas

Birželio 6 d. vyko fotografijų parodos ,,Fotovėjai“ atidarymo Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centre atidarymas.
Įžanginį žodį tardama direktorė Jūratė Sereičikienė pasidžiaugė kūrybingais mokiniais bei jų mokytojais.
Edukaciniame projekte dalyvavo Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos (mokytojas Regimantas Meilutis), Kauno rajono savivaldybės bibliotekos fotobūrelio (mokytoja Kristina Meilutė), Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro fotografijos ir videomeno (mokytojos Aušra Griškonytė-Kavaliauskienė, Gintarė Rakickaitė-Klimienė) mokiniai, kurie sukūrė subtilias ir nuotaikingas fotografijas. Dviejose amžiaus kategorijose buvo apdovanoti fotografijų laureatai, o taip pat peržiūrėti videomeno mokinių sukurti filmukai apie kelionę Šiauliuose, Klaipėdoje ir Nidoje.


   

   


Dailės pradinės ir pagrindinės programos mokinių baigiamųjų darbų pristatymas
.
Šie metai mums atskleidė, kokie saviti, originalūs ir nebijantys kūrybinių bandymų dailės klasių mokiniai. Atliktus įvairiomis technikomis baigiamuosius kūrinius pristatė dailės pradinės ir pagrindinės programos mokiniai (mokytojos Svetlana Baglikova, Kristina Daniūnaitė, Lina Ringelienė, Gražina Škikūnaitė).
Ankstyvą pavasarį tarpinio pristatymo metu komisijos nariai pastebėjo, kad visi mokiniai sugeba ne tik piešti, bet ir greitai sugalvoti paslaptingas istorijas, originalius siužetus.
Turime puikią kūrinių kolekciją ir besišypsančius mokinius. Smagu, kai kūryba atneša džiaugsmą ir leidžia kiekvienam drąsiai atsiskleisti.
.

   

Videomeno baigiamųjų darbų pristatymai

Birželio 6 d. vyko videomeno baigiamųjų darbų pristatymai. Mokytoja Gintarė Rakickaitė-Klimienė džiaugėsi kruopščiais ir kūrybingais mokiniais, kurie išbandė įvairias montavimo technikas, vaizdo ir muzikos derinius bei savitai pateikė filmuotą medžiagą. Darbuose dominavo kelionės Vilniuje, Klaipėdoje, Nidoje ir kelionės už Atlanto temos.
Atėjusi vasara skatina mus keliauti, o peržiūreti filmuoti kūriniai dar kartą mums parodė, kaip svarbu pastebėti detales ir mokėti perteikti įspūdžius.
.

Smuiko ir gitaros klasių koncertas

Gegužės 27 d. Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro salėje skambėjo styginiai instrumentai. Smuiko ir gitaros klasių vaikai ir jų tėveliai susirinko į baigiamąjį mokslo metų atsiskaitymo koncertą.
Džiaugiamės mažais ir vyresniais mokiniais ir dėkojame mokytojams už profesionalumą ir kantrybę, lydint muzikos keliu. Per šiuos mokslo metus į priekį žengtas nemažas žingsnis.
.

   


Cirko studijos pradinės programos mokinių atsiskaitymai

Birželio 1 d. vyko netradicinio meno, cirko pradinės programos mokinių atsiskaitymai.
Mokytojai Violeta Šersnevienė ir Vladas Šeršniovas didžiuojasi mokiniais, kurie stropiai lankė užsiėmimus ir nuoširdžiai ruošėsi atsiskaitymams. Šventišką nuotaiką papildė ir kitų pradinės programos mokinių atlikti numeriai. Visi kartu pasidžiaugėme šių mokslo metų mokinių pasiekimais.
.


XVI „Dainuokime ir muzikuokime drauge“

Gegužės 28 d. Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos didžiojoje salėje išraiškingas, linksmas ir skambias muzikos kūrinių interpretacijas dovanojo neformaliojo ugdymo įstaigos: Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro (mokytojai J. Sereičikienė, D. Lapienienė, V. Žustautienė, A. Liutvinskij), Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos (mokytojos I. Račkauskienė, I. Naujikaitė, J. Alymova, T. Alymova), Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos (mokytojos R. Kuncienė, E. Čiplienė), Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos (mokytojos G. Gumuliauskienė, M. Jociūtė), Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos (mokytojai E. Ganusauskienė, D. Jozėnas, J. Janiukštienė) ir Varėnos J. Čiurlionytės meno mokyklos (mokytojos R. Bakulienė, D. Selevičienė) mokiniai.
Renginio vedėja, mokytoja N. Šiliūtė kūrybiškai uždavė klausimus dalyviams, o koncerto pabaigoje nuskambėjusios dainos ,,Tau, mamyte“ ir ,,Lietuva“, atliekamos jungtinio choro, kuriam dirigavo Ingrita Račkauskienė ir Eglė Ganusauskienė, priminė mažąją ,,Dainų šventę“.

Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro direktorė Jūratė Sereičikienė dėkojo jauniesiems atlikėjams, juos ruošusiems mokytojams ir bendruomenių nariams už padovanotą nuostabią muzikos šventę.

Daugiau koncerto akimirkų facebook paskyroje.

 
.  

 


 

Baigiamasis muzikos klasių koncertas

Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejuje gegužės 19 d. vyko baigiamasis muzikos klasių mokinių koncertas (mokytojai Dalia Lapienienė, Jūrate Sereičikienė, Viktorija Žustautienė, Aleksandr Liutvinskij). „Koncertinės popietės” klausėsi mokinių mamos, tėveliai, močiutės ir seneliai. Puikus vakaras, kurio metu pamatėme, kiek per šiuos mokslo metus mokiniai paaugo ir kiek daug išmoko.

 

   
.
„Mes – Vilniaus vaikai”

Nuo 2001 m. tradiciškai kas antrus metus Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo klubai, moksleivių namai kviečia vilniečius bei miesto svečius susipažinti su įstaigų organizuojama kūrybine veikla. Šiais metais festivalio renginiai skirti Vilniaus 700-ajam jubiliejui. Festivalio organizatoriai – Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Jaunimo skyrius ir Vilniaus vaikų ir jaunimo klubų asociacija. Gegužę ir birželį galėsime pamatyti penkis skirtingus, spalvingus, įvairių žanrų renginius.
.


Piešinių konkursas „Rudens spalvos”

Iš Rumunijos Lipovos miesto atkeliavo žinia, kad XVIII piešinių konkurse „Rudens spalvos” (2021 m.) apdovanotos penkios dailės mokinės ir padėkas gavo visos mūsų dailės mokytojos.

2 vietos diplomai skirti: Sirmantei Noreikytei, Viktorijai Pavlovskajai, Adrijai Repečkaitei. 3 vietos diplomai – Dominykai Pozinaitei, Darinai Šestel.
Džiaugiamės mokytojų Svetlanos Baglikovos, Kristinos Daniūnaitės, Linos Ringelienės ir Gražinos Aleksandros Škikūnaitės mokinių kūriniais ir pasiekimais.

Konkurse dalyvavo vaikai iš 13 pasaulio šalių ir garbiai 8 narių komisijai teko nelengvas uždavinys atrinkti įdomiausius ir rudens nuotaikas perteikiančius kūrinius.
.


„Netradicinio ugdymo diena”

Balandžio 15 d. Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje vyko „Netradicinio ugdymo diena”, skirta įvairioms edukacinėms veikloms. Renginyje dalyvavo Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro cirko studijos mokinės (mokytojai Violeta Šeršnevienė ir Vladas Šeršniovas) ir teatro studijos mokytojas Saulius Čėpla. Muzikinės teatrinės improvizacijos sudomino ne vieną mokinį ir suteikė daug smagių akimirkų, kurių metu galima buvo pasijusti aktoriumi ir režisieriumi.
Pertraukėlių metu mokiniai ir mokytojai įspūdžiais dalinosi „Diskusijų klube“.

 

 


,,Pasitinkant šv. Velykas”

Pavasariškos nuotaikos ir jauki bendruomeniška atmosfera vyravo balandžio 13 d. Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro renginyje ,,Pasitinkant šv. Velykas”. Dainavimo, smuiko ir gitaros klasės mokiniai atliko muzikinius kūrinius, pasirodė ankstyvojo šokio „Žiogelis” ir cirko studijos „Šypsena” vaikai.
Mokytoja Viktorija Žustautienė uždavė šmaikščius klausimus šv. Velykų tema, surengė estafetes su margučiais, vėliau visi kartu juos ridenome.
Šventės pabaigoje dalyvius pradžiugino velykinių kiškučių šypsenos.
.
.

Baletas „Sniego karalienė”

Balandžio 10 d. Lietuvos rusų dramos teatre vyko choreografijos mokyklos „Nuotaika” baletas „Sniego karalienė” (H. K. Anderseno pasakos motyvais, Edvardo Grigo muzika, meno vadovė – Olga Tamašauskienė). Scenoje šoko įvairaus mažiaus mokinės, kurios subtiliai perkeitė pasakos siužetą ir parodė, kiek daug išmoko.
.

 

 

 


Cirko studijos „Šypsena” rekordų diena

Netradicinio meno, cirko studijos „Šypsena” mokiniai balandžio 6 d. dalyvavo pirmojoje cirko rekordų dienoje.

Balandžio 6 d. gimnastikos, žongliravimo, stovėjimo ant galvos ir kitas užduotis mokiniai atliko pirmąją netradicinio meno, cirko studijos „Šypsena” rekordų dieną.
Komisija atidžiai stebėjo, skaičiavo sekundes ir kartu su mokytojais Violeta Šeršneviene ir Vladu Šeršniovu džiaugėsi, kad mokiniai stropūs, noriai treniruojasi ir kiekvieno užsiėmimo metu pasiekia vis geresnių rezultatų.
Rekordai ateityje bus užrašomi į specialią knygą, kuri ir ateityje bus pildoma.
.

 


Projektas „Aš neskriaudžiu kitų, prisijunk ir tu!“

Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centrą ir Vilniaus Algirdo muzikos mokyklą jau daugelį metų sieja graži draugystė ir bendri projektai.
Kovo mėnesį Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos projekte „Aš neskriaudžiu kitų, prisijunk ir tu!“ dalyvavo „Vaikų linijos“ atstovė Eglė Tamulionytė, dainininkas ir dainų autorius Donatas Montvydas.

Dailės, fotografijos kūrinius, atspindinčius renginio temą, sukūrė Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro (mokytojos A. Griškonytė-Kavaliauskienė, S. Baglikova, K. Daniūnaitė, L. Ringelienė, A. Ščiupokaitė, G. A. Škikūnaitė), Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos bei Marijampolės menų mokyklos mokiniai. Renginyje muzikinius kūrinius atliko Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos mokiniai.

 


Vaikų piešiniai žurnale „Tipu Tapu”

„Tipu Tapu” – literatūrinis-meninis žurnalas, skirtas ikimokyklinio ir jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikams.
Žurnalo rubrikoje „Vaikų kūryba” pateikti Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro dailės klasės mokinių (mokytojos S. Baglikova, K. Daniūnaitė, L. Ringelienė, G. A. Škikūnaitė) pavasariniai peizažai, žaliuojanti gamta, besiskleidžiantys lapeliai ir žiedai.

Taip pat rasime eilėraštukų apie pavasarį, mįslių, dainelių, pasakėlių, naujų knygų pristatymų ir kt. Ketvirtame žurnalo viršelyje – Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro pristatymas.


IV tarptautinis fortepijono muzikos festivalis „Muzikos pasaulyje”

Kovo 24 d. vyko ketvirtasis tarptautinis fortepijono muzikos festivalis ,,Muzikos pasaulyje”. Renginį organizavo Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro direktorė Jūratė Sereičikienė ir fortepijono mokytoja Dalia Lapienienė.
Organizatorės dėkojo šauniems festivalio atlikėjams ir juos kantriai muzikos keliu lydinčioms mokytojoms, o taip pat dėmesingai ir įžvalgiai vertinimo komisijai, jos pirmininkei Violetai Česaitienei už padovanotas nuostabias akimirkas ir muzikavimo bendrystę.

Festivalyje dalyvavo Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos, Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro, Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos, Nemenčinės muzikos mokyklos, Vilniaus muzikos studijos „Garsų spalvos“, Suzuki akademijos atlikėjai. Nuotoliniu būdu dalyvavo jaunieji atlikėjai iš Buffalo Suzuki muzikos menų mokyklos, (JAV), Liuksemburgo pradinės mokyklos (Liuksemburgas). Mokinius ruošė mokytojos: Rasa Stalygienė, Jūratė Kaminskienė, Violeta Lipniagovienė, Dalia Lapienienė, Lina Vaitkuvienė, Dalia Šakenytė, Jūratė Danielienė, Lina Kašauskienė, Sabina Kalibataitė, Danielė Jurkšaitė.


 

.

Fotografijų pasroda „Geltona, žalia, raudona”

Nuo kovo 7 d. Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centre eksponuojama moksleivių fotografijų paroda ,,Geltona, žalia, raudona”, skirta Kovo 11-ajai.
Mokytojos A. Griškonytės-Kavaliauskienės mokinių fotografijose spalvos, emocijos, originalios idėjos ir jaunatviškas savitumas.
.

.
Antrasis „Jaunųjų talentų” etapas

Vasario 25 d. vyko antrasis „Jaunųjų talentų” etapas.

Jo metu atliks kūrybines interpretacijas bei atskleis savo muzikinius gebėjimus Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro muzikos skyriaus: fortepijono (mokytojos D. Lapienienės), dainavimo (mokytojos J. Sereičikienės), smuiko (mokytojos V. Žustautienės) ir gitaros (mokytojo A. Liutvinskij) mokiniai.

Renginį nuotaikingai vedė Edita Zėčiūtė. Mokinių gebėjimus balais vertino mokytojai ir patys mokiniai. Puiki šventinė nuotaika vyravo renginyje. Kiekvienais metais matome didelę mokinių pažangą ir norą tobulėti dainuojant ir grojant įvairiais muzikiniais instrumentais.
.
.
.

 
.

 .  


„31-asis skrydis karusele”

Vasario 24 d. vyko trečiasis renginys „31-asis skrydis karusele” buvo skirtas pagrindinių programų mokiniams. Jį nuotaikingai pradėjo teatro mokytojas Saulius Čėpla.
Dailės istorijos mokytoja Lina Ringelienė aptarė spalvos poveikį ir jos svarbą žmogaus organizmui. Gamtamokslinio ugdymo „Jaunųjų medikų akademijos” mokiniai mokė apčiuoti pulsą. Vėliau vyko erdvinį mąstymą skatinanti užduotis ir tapyba akriliniais dažai. Visi kartu ant drobės sukūrė gėlėtą pievą. Šventės finale – tradicinis gimtadienio fejerverkas.


Vasario 22 d.
muzika, teatras, netradicinis menas – cirkas dominavo gimtadienio šventėje, skirtoje pradinių klasių mokiniams. „31-asis skrydis karusele” – tai galimybė muzikos mokiniams pabandyti žongliravimo, cirko mokiniams atlikti muzikines užduotis. O taip pat paragauti skanumynų.

Vasario 21 d. gimtadienio šventė „31-asis skrydis karusele”. Žavingos akimirkos iš šventės, skirtos mūsų mažiausiems mokinukams.
Muzikiniai kūriniai, šypsenos, emocijos, energija ir šventės akcentas – fejerverkas ant torto.

   

   


Vasario 21 d., 22 d., 24 d. Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centre vyko šventiniai gimtadienio renginiai „31-asis skrydis karusele”.
Renginių metu mokiniai išband4 įdomias bei kūrybiškas veiklas: dailininkai ir muzikantai – žongliravimą, cirko ir anglų kalbos mokiniai – muzikos ritmus, gamtamokslinio ugdymo, muzikos mokiniai – dailę.
Laikantis saugumo reikalavimų, 5 renginius mokiniai buvo pakviesti pagal amžiaus grupes.
.



Konkursas „Gimę laisvi”

Dailės mokytojų asociacijos organizuotame nacionaliniame piešinių konkurse „Mes užaugome laisvi” dalyvavo mokytojos K. Daniūnaitės mokinės Anielė Astikaitė, Ula Čiučelytė, Aleksandra Kravcova, Adrija Repečkaitė.

 


.

Piešinių paroda „Žiemos spalvos”

Sausio 25 d. Vilniaus moksleivių ir kūrybos mokymo centre atidaryta 16-os mažiausiųjų dailininkų piešinių paroda „Spalvota žiema” (mokytojos S. Baglikova, K. Daniūnaitė, G. A. Škikūnaitė).
Vaikai sukūrė ryškius ir spalvotus piešinius, nors už lango krenta baltos snaigės ir pūpso baltos pusnys. Ekspresyvūs potėpiai, laisvos formos, išraiškingos faktūros ir linksmos nuotaikos dominuoja piešiniuose.
.
.

Dailės konkurso „Lidice 2021“ apdovanojimai

Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro fotografijos mokinėms Paulinai Jankunec skirtas tarptautinio vaikų kūrinių konkurso ,,Lidice 2021“ medalis, Ievai Zigmantaitei – diplomas.
Konkurso tema „Robotai”, buvo atsiųsta 11 214 darbų iš 72 pasaulio šalių. Iš Lietuvos buvo pateikti 324 kūriniai, skirti 23 apdovanojimai: 7 medaliai ir 15 diplomų. Jau antrus metus A. Griškonytės-Kavaliauskienės fotografijos mokiniai gauna prestižinius apdovanojimus.
Dėl esamos pandeminės situacijos konkurso ,,Lidice 2021“ laureatams skirtas renginys Čekijos Respublikos ambasadoje Vilniuje nevyko.
.

 


Paroda „Vilnius miniatiūrose”

Nuo sausio 24 d. iki vasario 11 d. Vilniaus miesto savivaldybėje eksponuojama paroda „Vilnius miniatiūrose”, joje dalyvavo Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro mokiniai Tija Lozoraitytė, Kajetana Ulryka Medvedevaitė, Daniel Zablockij ir jų mokytoja Kristina Daniūnaitė. Piešinių paroda eksponuojama 2-ame aukšte, aplankyti parodą galite savivaldybės darbo laiku.
.


Pimojo mokslo metų pusmečio dailės peržiūros

Sausio 17 ir 18 dienomis Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro salė ir klasės pasipuošė dailės kūriniais, tuo metu vyko ankstyvosios, pradinės, pagrindinės dailės ir taikomosios dailės darbų peržiūros.
Mokytojos S. Baglikova, K. Daniūnaitė, G. A. Škikūnaitė, L. Ringelienė aptarė ugdymo ypatumus, pasidalino patirtimi ir įvertino mokinių pažangą.

Kasmet matome, kaip kūrybiškai skleidžiasi mūsų mokiniai, kaip originaliai perteikia temas, spalvinius bei komponavimo būdus.
.

 

 

 


„Atmintis gyva, nes liudija”

„Atmintis gyva, nes liudija” – sausio 13 dieną 8.00 valandą Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centras dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje, skirtoje 1991 m. sausio įvykių minėjimui. Languose, dešimčiai minučių buvo uždegtos vienybės ir atminties žvakutes.