2021 metai

Piešiniai žurnale „Tipu Tapu”

„Vaikų kūryba” – tai vaikiško žurnalo „Tipu Tapu” rubrika. Joje dailės klasės mokinių nupiešti žiemos peizažai, tradiciniai kalėdiniai veikėjai 🙂 ir kiti akcentai, kurie lydi žiemą ir jos šventes.
Ketvirtame žurnalo viršelyje – spalvingas Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro pristatymas.

Eilėraštukai, pasakėlės, mįslės, naujų knygų apžvalgos, istorinės datos ir kiti tekstai vaikams.
.

Šventinės popietės „Kalėdų belaukiant…” 

Gruodžio 20 d. smuiko klasės popietė buvo finalinis Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro 2021-ųjų renginių „Kalėdų belaukiant…” akordas.
Atidumu, kruopšumu ir drąsa mokytis pasižymi visi smuiko klasės mokiniai (mokytoja Viktorija Žustautienė).
.

 

 

Jauki ir šilta gruodžio 17-ąją buvo gitaros klasės (mokytojas Aleksandr Liutvinskij) šventinė popietė „Kalėdų belaukiant…”. Ji dar kartą atskleidė, kad muzika teikia didžiulį saviraiškos malonumą, puoselėja muzikalumą, fizines, emocines jėgas, o taip pat formuoja muzikos suvokimą.
.

  

 

Cirko studijos pasirodymas, skirtas VMKMC 30-mečiui

Gruodžio 15 d. mokytojai Violeta Šeršnevienė ir Vladas Šeršniovas su mokiniais parengė spalvingus pasirodymus, skirtus Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro 30-mečiui. Mažieji ir vyresnieji mokiniai gruodžio 15 d. atliko numerius, kurių metu pasitelkė lankstumą, ištvermę, pusiausvyros valdymą ir norą tobulėti. Visiems smagu buvo dalyvauti, o taip pat žiūrėti, ko išmoko kiti mokiniai.
.

 

   

   

Choreografijos mokyklos „Nuotaika“ mokinių kalėdiniai koncertai

Pirmojo mokslo metų pusmečio rezultatus galėjo įvertinti mokiniai, mokytojos ir jų tėveliai. Gruodžio 14 d. ir 16 d. Vilniaus mokytojų namuose vyko choreografijos mokyklos „Nuotaika“ mokinių kalėdiniai koncertai.
Ypatingą šventinę nuotaiką sukūrė klasikinė muzika, atlikėjų kostiumai, solistų šokiai ir jų šypsenos.
.

 

 

   

 


„Kalėdų belaukiant…” 

Belaukiant gruodžio švenčių Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro auklėtiniai ir jų mokytojai parengė šventinius renginius.
Gruodžio 9 d. į šventinę popietę ,,Kalėdų belaukiant…” pirmieji muzikuoti susirinko fortepijono ir dainavimo klasės mokiniai (mokytojos Dalia Lapienienė ir Jūratė Sereičikienė).
.

 

   

   


„Vaikai kuria parodą”

Lapkričio 25 d. žvakių liepsnelės mokinių sukurtose žvakidėse ir vakarinė prieblanda už lango sukūrė jaukią ir šiltą atmosferą parodos „Vaikai kuria parodą” atidarymo metu. Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro interjeras pasipuošė spalvingais piešiniais.
Atidarymo metu mokytojos G. Škikūnaitė, K. Daniūnaitė, L. Ringelienė pasidžiaugė, kaip mokiniai kruopščiai rinko piešinius, komponavo ir juos eksponavo. Vaikams buvo įdomu apžiūrėti, kokias temas piešia kiti mokiniai, kiek jie pateikė naujų tapybinių, grafinių komponavimo ir spalvinių variantų.

.

 

 

„Jaunieji  talentai”

Lapkričio 18 d. maži ir vyresni atlikėjai dovanojo vieni kitiems nuotaikingus ir išraiškingus fortepijono kūrinius, melodingas ir skambias dainas renginyje „Jaunieji talentai”. Patiems mažiausiems tai buvo pirmas pasirodymas scenoje. Juos plojimais drąsino vyresnieji, jau ne vienerius metus muzikuojantys Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centre.
Mokytojų D. Lapienienės ir J. Sereičikienės mokiniai džiaugėsi įdomia ir smagia kūrybinės saviraiškos patirtimi, skatinančia nuolat tobulėti.
Lapkričio 19 d. Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro salę pripildė styginių instrumentų garsais. Gitaros ir smuiko klasės mokiniai atliko įvairių žanrų muzikinius kūrinius.
Mokytojai A. Liutvinskij ir V. Žustautienė pasidžiaugė mokinių pažanga, atkaklumu ir gebėjimais.
.

Konferencija „Neformaliojo vaikų švietimo aktualijos”

Lapkričio 3 d. vyko pirmoji Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro metodinė konferencija „Neformaliojo vaikų švietimo aktualijos”.
Konferenciją pradėjo direktorė J. Sereičikienė, kuri pristatė Centro 30-ies metų veiklos retrospektyvą. Konferencijos dalyviai aptarė įvairias ugdymo metodikas (V. Žustautienė, A. Liutvinskij, S. Baglikova, G. A. Škikūnaitė, K. Daniūnaitė), vaiko raidos dėsningumo ypatumus (L. Ringelienė), fizinio aktyvumo ir pozityvios emocinės būsenos darną (A. Andrijauskas, V. Šeršnevienė, V. Šeršniovas, N. Borodina), įstaigos įvaizdžio ir reputacijos svarbą (D. Gudelytė) bei mokytojo-menininko vaidmenį visuomenėje ir vaikų ugdyme (A. Griškonytė-Kavaliauskienė, G. Rakickaitė-Klimienė, S. Čėpla).
Konferenciją moderavo direktoriaus pavaduotoja ugdymui L. Ringelienė. Renginyje patirti įspūdžiai įkvėpė ir ateityje plėtoti šią aktualią temą naujose konferencijose.
.

 

   

Mokslo metų pradžios šventė

Pradžia – tai žodis, suteikiantis vilties, pasitikėjimo ir džiaugsmo! Taigi pradėjome naujus mokslo metus, šiemet jie bus 30-tieji veiklos metai!
Rugsėjo 2 d. vyko mokslo metų pradžios šventė Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centre.
Dar kartą įsitikinome, kad mūsų mokiniai kūrybingi, pasiilgę užsiėmimų, draugų ir mokytojų. Šventėje aktyviai dalyvavo netradicinio meno / cirko, dailės, muzikos, „Jaunųjų medikų akademijos” mokiniai. Dėkojame visiems dalyviams, mokytojams, tėveliams ir šventės vedėjui Kristupui Kavaliauskui, kuris nuotaikingai pristatė Centro veiklas.
Smagu prisiminti užaugusius mokinius, o kartu šalia matyti naujokų  spindinčias akis.
.

 

 

 

 


Siūlai siūlai susivykit, siūlo galo nepalikit…”

Iš siūlų galime sukurti daug įdomių dalykų. Vienas jų – tai supinti spalvotas juostas. Birželio 29 d. edukacinio užsiėmimo „Juostų pynimas” metu Lina Ringelienė parodė, kaip tai atlikti trise. Toks juostų vijimo būdas vienu ritmu padeda pažinti ir pajusti bendrumo jausmą.
Pinti pabandė dailės ir muzikos klasės mokiniai.
..

   

   
..

Fotografijos apdovanojimai tarptautiniame konkurse

Šį pavasarį vyko 49-asis tarptautinis vaikų kūrinių konkursas Lidicoje, jo tema – „Robotas”. Konkursui piešinius, fotografijas, vaizdo filmukus, 3D darbus pateikė 11 213 dalyvių iš 72 pasaulio šalių.
Iš Lietuvos mokyklų pateikta 324 kūrinių, laimėjimai: 7 medaliai ir 15 apdovanojimų.
Sveikiname A. Griškonytės-Kavaliauskienės, Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro mokines!
Už fotografijas medalis skirtas Paulinai Jankunec (11 m.), Apdovanojimas – Ievai Zigmantaitei (15 m.).
Antrus metus džiaugiamės jaunųjų fotografių laimėjimais.
..


..

„Žiogelio” renginys gamtoje

Ankstyvojo šokio studijos „Žiogelis” mokinukės ir mokytoja Natalja Borodina susirinko į baigiamąjį renginį gamtoje, kurio metu buvo įteiktos padėkos už stropumą, kantrybę ir pažangų užsiėmimų lankymą nuotoliniu būdu. Mergaitės noriai dalyvavo „zoom” pamokose, nuotolinio ugdymo metu išmoko naujų judesių, stebėjo, kaip juos atlieka kitos mokinės. Energinga mokytoja Natalja pastebi kiekvieną mokinukę, sugeba prakalbinti ir padrąsinti.
Linksmų ritmų, lengvų judesių, puikios nuotaikos ir spalvingų įspūdžių vasarą vieni kitiems linkėjo vaikai, jų mamos ir tėveliai!
..
 


Baigiamųjų pažymėjimų įteikimo renginys

Birželio 17 d. vyko baigiamųjų pažymėjimų įteikimo renginys Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centre. Direktorė Jūratė Sereičikienė pasveikino pradinės ir pagrindinės dailės, fotografijos, gitaros, smuiko, fortepijono, dainavimo mokinius, kurie karantino metu nuotoliniu būdu tęsė ugdymą ir pasiekė puikių rezultatų!

Didžiuojamės mokiniais ir jų mokytojais. Visų veiklų mokiniams už kantrybę, kruopštumą, atkaklumą, kūrybiškumą karantino metu buvo įteiktos padėkos. Džiaugiamės ir esame dėkingi mokinių tėveliams, kurie palaikė vaikus meninio tobulėjimo kelyje.
   
..
       
..

 
..

   
..

   

 

Diplomai už piešinius

Sveikiname Kristinos Daniūnaitės mokines Kamiliją Pacyną, Emiliją Daukšaitę-Rakauskaitę, Adelę Rylaitę, kurioms tarptautinio dailės konkurso „Rudens spalvos” žiuri skyrė diplomus. Konkursas vyko Lipovo mieste, Rumunijoje. Jame dalyvavo 60 ugdymo įstaigų iš viso pasaulio.
..


..

Fotografijos mokinių baigiamieji darbai

Birželį vyko A. Griškonytės-Kavaliauskienės fotografijos mokinių baigiamųjų darbų pristatymas. Pasirinktos temos: šviesa ir tamsa, technologijų ekranai ir jų įtaka žmonėms, statybos, kurios palaipsniui išstumia gamtovaizdį…

Nuotoliniu būdu buvo išlaikytas ryšys, nes tai atspindi puikūs rezultatai. Mokinės savo kūriniuose perteikė įdomų ir brandų požiūrį į mus supantį pasaulį. Džiaugiamės, kad dabartinių fotografų kartai auga graži pamaina , kuri pasižymi subtilumu, jautrumu ir išmano technologinius niuansus.

..
 

  

    
..

Dailės pradinės ir pagrindinės klasės mokinių baigiamieji darbai

Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centre birželio pradžioje dailės pradinės ir pagrindinės klasės mokiniai pristatė baigiamuosius darbus.

Vyraujantys darbų motyvai – paslaptingi, fantastiniai gyvūnai, kosmoso gyventojai, dieniniai bei naktiniai peizažai ir dekoratyvinės kompozicijos. Ši temų įvairovė parodė, kad savitumas ir eksperimentavimo drąsa padeda skleistis kūrybingoms asmenybėms.
Kūrybai karantinas ne kliūtis. Tuo puikiai įsitikino mokytojos Svetlana Baglikova, Kristina Daniūnaitė ir Gražina Aleksandra Škikūnaitė.
..
..
   
..
..

  
..

..

„Pasaulio paveldas. Jaunatviška 2021 m. vizija“

Birželio mėnesį Slovakijos Respublikoje Banska Štiavnica mieste bus surengta konkursinių darbų parodą „Pasaulio paveldas: jaunatviška 2021 m. vizija.“ Konkurso tikslas – padėti vaikams geriau suprasti svarbiausias žmonijos vertybes ir suartinti pasaulio tautas.
Jaunieji Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro dailininkai: Darja Antonova, Aleksandr Sudibor, Kristina Schroeter nupiešė Vilniaus gatveles ir būsimo miesto perspektyvą.
..
  
..


Baigiamieji muzikos skyriaus atsiskaitymai

Muzikos skyriaus mokiniai kartu su mokytojais karantino metu nuotoliniu būdu tęsė ugdymo veiklą, muzikavo, dainavo, grojo pianinu, smuiku, gitara, mokėsi muzikos rašto ir istorijos, Gegužės pabaigoje vyko 2-ojo pusmečio atsiskaitymai,  kurio gerais rezultatais džiaugėsi mokytojos ir mokiniai.

30-aisiais Centro gyvavimo metais muzikos (pradinę) programą baigė visų keturių specialybių: fortepijono, gitaros, dainavimo ir pirmieji smuiko klasės mokiniai.
Sveikiname ir džiaugiamės muzikuojančiais jaunaisiais atlikėjais!
..
 
..
..
..

Festivalis „Muzikos pasaulyje”

Trečiasis fortepijono festivalis „Muzikos pasaulyje” vyko balandžio 29 d.
Jaunieji atlikėjai susirinko virtualioje erdvėje. Festivalį „Muzikos pasaulyje” organizavo Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centras, renginys skirtas veiklos 30-mečiui.

Festivalio dalyviai:
Buffalo Suzuki muzikos menų centras, JAV,
Liuksemburgo pradinė mokykla, Liuksenburgas,
Irenos Meldaikienės studija, Anykščiai,
Menų studija ,,Muzikos alėja”, Ukmergė,
Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokykla,
Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centras,
Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokykla,
Suzuki akademija,
VšĮ ,,Muzikinė dėžutė”.

Pateikiame festivalio rezultatus


Konkursas „Margutis bundančioje gamtoje”
Šv. Velykos atnešė šiltą vėją ir džiaugsmą į mūsų širdis! Mūsų mokiniai bei draugai kvietė pasigrožėti savo sukurtais margučiais!
Šiemet sulaukėme kaip niekada daug konkurso dalyvių, pateikusių  kruopščius, kūrybingus ir žaismingus kūrinius. Dalyvių amžius įvairus, nuo 6 m. iki 45+ m.
..
..

Kūrybinės iniciatyvos

Pristatome mokinių kūrinius, skirtus Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro 30-mečiui.

• Kūrybinė iniciatyva „Sniego skluptūros”.
• Gerumo akcija „30 lesyklėlių”.
• Kūrybinė akcija „Pasveikink Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centrą savo kūrybos atviruku”.

Dėkojame visiems išradingiems, kūrybingiems mokiniams, o taip jų mamoms, tėveliams, kurie buvo atsiuntė kūrinių nuotraukas.

   

   

Virtualaus šokio festivalis

Nuo vasario 22 d. iki kovo 22 d. Choreografijos mokykla „Nuotaika“ organizuoja virtualaus šokio festivalį!

Laukiame moksleivių vaizdo įrašų iš choreografijos mokyklos „Nuotaika“, klasikinio šokio kolektyvo ir studijos „Nuotaika“ moksleivių.
..
..
Dailės peržiūros

Dailės mokytojoms antroji sausio savaitė pilna spalvų, linijų, štrichų, formų ir netgi netikėtų siužetų kūriniuose.

Sausio 11–18 d. vyko ankstyvųjų, pradinių ir pagrindinių dailės klasių peržiūros. Nupieštuose ir nulipdytuose darbuose daug išradingumo, kantrybės, kruopštumo ir drąsių bandymų su įvairiomis piešimo technikomis.

Žingeidumo meno pasauliui nesustabdė nuotolinis ugdymas. Tai džiugina ir gerai nuteikia pradėti antrąjį mokslo metų pusmetį.

„Atmintis gyva, nes liudija”

Sausio 13 dienos rytą Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centras dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „Atmintis gyva, nes liudija”, skirtoje 1991 m. sausio įvykių trisdešimtmečiui.
Visoje Lietuvoje, languose, dešimčiai minučių buvo uždegtos vienybės ir atminties žvakutes. Šiais metais iniciatyvoje dalyvavo gausus skaičius institucijų. Vienybėje – mūsų stiprybė!